Supervisuell paa besoek

Finn Arild Thordarson gjestet Bergen Døvesenter torsdag 14. april. I nesten 90 minutter fortalte han om firmaet “Supervisuell“, som ble offentlig kjent 17. august 2015, og arbeidet som ble gjort fram til nå. På bare 8 måneder har firmaet med sine 6 ansatte allerede oppnådd veldig mye med filmproduksjon. Fem av de ansatte er døve og har hver sin kompetanse som firmaet har nytte av. Den sjette er hørende (hva ellers?) med ansvar for lydproduksjon. 🙂 Firmaet har også laget noe de foreløpig kaller “Tegnspråkarkiv“. Flere og flere internettfølgere har oppdaget dem. Du også?

Det er bare å ta hatten av for Supervisuell-stabens arbeid. Både innhold og kvalitet i filmene deres er til å bli imponert over. De lager film, de lager reklame, de lager synlige eksempler på felter der tilgjengeligheten for døve ikke er bra. Det lover ellers bra for i år og neste år, nå som Supervisuell vant konkurransen om beste prosjekt for digital barnelitteratur på norsk tegnspråk (NTS)! Firmaet mottar 1 million kroner som er fastsatt over statsbudsjettet for 2016. Premien går til å produsere en spillefilm, «En julefortelling – på norsk tegnspråk», basert på «A Christmas Carol» av Charles Dickens. Les mer her.

Deltakerne i storsalen var også interessert i å høre hvordan man kan opprette enkeltmannsfirma, og fikk svar på mange spørsmål.

Del denne artikkelen
Skip to content