Sikkerhetsutstyr for padling
Sikkerhetsutstyr for padling

Kurstilbudet kommer i vinter 2017

Firmaet Båtførerprøven.com AS i Bergen, med Bergen Døvesenter som arrangør, tilbyr VHF-kurs for båtinteresserte. Kursdatoene er onsdag 5., 12. og 19. oktober fra kl. 17.00 til 21.00 i storsalen i døvesenteret. Kursavgift mellom kr 1500 (maks 12 deltakere) og kr 3000 (5 deltakere). Send din påmelding til post(a)bgds.no innen 10. september. Du får tilbakemelding om hvor mange som er påmeldt, og hva kursavgiften blir på.

VHF kurs er et kurs om systemer og bruk av maritimt kommunikasjonsutstyr. Hovedfokuset er maritimt VHF-apparat. VHF betyr «very high frequency» og er det suverene kommunikasjonsmiddelet med best dekning og tjenester på sjøen. Selv om systemet benyttet tale, har nyere apparater også innebygget muligheter for å varsle med digitale meldinger i en nødsituasjon. Slike meldinger er raske å sende ut, og kan på få sekunder varsle kystradiostasjonen og hovedredningssentralen om hvem som er i nød, hvilken type nød det er, og ikke minst hvor man er. Man kan legge inn at man er døv, slik at redningssentralen er klar over dette i det videre redningsarbeidet. Under kurset vil vi også øve på å sende nødmeldinger på en VHF simulator.

Kurset vil også fokusere på annet nødpeileutstyr som benyttes for ulike formål, blant annet varsling via satelitter og på andre skips radarer.

Kurset fører frem til eksamen i VHF/SRC (Short range certificate) som er et internasjonalt sertifikat for radiokommunikasjon på sjøen. Sertifikatet utstedes av Telenor Kystradio. Eksamen er en prøve som tas på internett og består av flervalgsoppgaver samt noen «praktiske» oppgaver på en VHF simulator.

(Bildet er tilfeldig hentet fra internett.)

Del denne artikkelen
Skip to content