Teater Manu er i Bergen 23. februar og skal ha forestillingen “Edderkoppkvinnens kyss”.

Følgende tekst er hentet fra Teater Manu sin nettside www.teatermanu.no:

I en fengselscelle sitter den politiske fangen Valentin sammen med Molina, en transkvinne dømt for utuktig adferd med en mindreårig. Fordommer leder til konflikter mellom de to, men når Molina gjenforteller sine favorittfilmer for Valentin, skapes en midlertidig flukt fra fengselet. Samfunnets holdninger smelter vekk og viker for et nært vennskap. Samtidig er de to omringet av manipulasjon, både fra fengselsledelsen og hverandre.

Stykket bygger på Manuel Puigs roman av samme navn, og den Oscar-vinnende filmen Edderkoppkvinnens kyss (1985). Bentein Baardson, regissøren bak blant annet Den stundesløse (2015) og Gråtende hender (2018), er tilbake på Teater Manu for tiende gang. Med videoprojeksjoner blir den sparsomme cellen gjort om til Molinas drømmeverden, og Baardson tar oss med til en virkelighet fylt av kamp, motstand, drømmer og illusjoner.

Edderkoppkvinnens kyss spilles på norsk tegnspråk med Ronny Patrick Jacobsen og Bülent Yalcin i hovedrollene, og med stemmeskuespiller Kjersti Fjeldstad. Gjendiktet til tegnspråk av Sølvi Zuckermann. Stykket passer best for publikum fra 15 år og oppover. Forestillingen varer i 1 time og 30 minutter uten pause.

Før forestillingen skal det også være Skeive samtaler i regi av Teater Manu, se mer på Facebook: https://fb.me/e/1ifoCdbHZ. Skeive samtaler er gratis for alle.

Billetter kan kjøpes på Teater Manu sine nettsider, og hvis du er medlem hos Norges Døveforbund får du rabatt på billettene.

Del denne artikkelen
Skip to content