2013-02-14 Politikere

Torsdag 14. februar 2013 inviterte vi to politikere på besøk i døvesenteret. Det var en slags “takk for innsatsen-kveld”.

Bildene du ser fra døvesenteret den kvelden, er tatt av styreleder Gunnar Hansen. Ellers er det klipp fra PowerPoint-presentasjon laget av daglig leder. Rune ledet kveldens program.

89
Daglig leder Rune Anda gav blomster til Hans-Carl Tveit for fantastisk samarbeid gjennom mange år.

87
Hans-Carl Tveit sa at han alltid har hatt Bergen Døvesenter og døvesaken som en av sine viktigste saker i det politiske arbeidet, og har likt seg veldig godt i døvesenteret. Han mener at Bergen Døvesenter gjør et veldig godt arbeid – som Bergen kommune setter pris på. Ingeborg Skaten tolket (Hun tolket også for Hans-Carl i 1991).

85
Tom Sverre Tomren fikk blomster for det han gjorde på møtet i fylkeskommunen. Et avslag ble vendt om til positiv støtte på kr 350.000!

86
Tom Sverre Tomren ville få frem at han alltid har følt seg velkommen i Bergen Døvesenter, at han ble tatt imot med åpne armer, og at han syntes aktivitetene i døvesenteret var viktig for mange. Gro Hege Saltnes Urdal til høyre (tolk).

82

Det ble en interessant kveld for de som var til stede. Toralf Ringsø (i midten på bildet) var blant de som sa noen ord på slutten. Han sa at han var glad for at døvesenteret inviterte de to og takket dem for det de har gjort.

Her vises noen powerpoint-presentasjon:

Panelet 1991

 

Politisk debatt i Bergen Døveforening 5. september 1991, der Hans-Carl Tveit var med, helt til høyre på bildet, med Ingeborg Skaten som tolk (bak ham).

Politisk debatt 1991

Statsminister

Byrådet 2003-2007

70

Kommunen prioriterer BDS

 

Bergen Døvesenters søknad om støtte på kr 400.000 til oppussing/utvendig maling av Døves Hus ble prioritert blant 20 søkere i Bergen kommune, og bragt videre til Hordaland fylkeskommune, som aksepterte Bergen kommunes forslag til å prioritere oss! (Hans-Carl Tveit var med på å lage prioriteringsliste.)

Støtteoversikt kulturhus

 

HCT-2008

Hans-Carl Tveit deltok i innvielsen av Nubben Barnehage 23. april 2008. Han var byrådsleder i oppvekstavdelingen da vi henvendte oss til ham sommeren 2006,og da begynte det å skje noe. Barnehage trengte kommunen sårt, og slik ble det. Nå feirer Nubben Barnehage i kjelleren i Døvesenteret 5 år. Barnehagen eies 100% av Bergen Døvesenter.

 

B82

Mellom 400 og 500 deltok i demonstrasjon mot nedleggelse av døveskolene. Her fra Torgalmenningen 12.02.2011.

HCT-2011

Hans-Carl Tveit med appell mot nedleggelse av døveskolene. Torgalmenningen 12. februar 2011. Nesten 500 deltok i demonstrasjon.

————————

Deretter var det Tom Sverre Tomrens tur til å bli presentert den kvelden:

78

Miljodiplom 11-2-2005

11. februar 2005: Bergen Døves Menighet ble den første menigheten i Norge som fikk Miljødiplom! – takket være Tom Sverre Tomren (han mener det skyldes hele menigheten).

Tom konfirmasjon 2007

Tom Sverre Tomrens konfirmanter i 2007.

Tomren-camerun

Tom Sverre Tomren som misjonær i Kamerun 2007-2011.

81

Han deltok på møte i Hordaland fylkeskommunes kulturkomite før jul 2012 – der ble vår søknad behandlet… hva skjedde?

Jo, søknaden vår om støtte på kr 350.000 fra Hordaland fylkeskommune til oppussingsarbeid ble foreslått avslått før politikerne behandlet saken på møtet. Der var Tom Sverre Tomren til stede, som representant for Miljøpartiet de Grønne. Han ba om ordet, sa at han kjente Bergen Døvesenter godt, og fortalte om de ulike kulturelle aktiviteter osv osv. Det endte med at den ene etter den andre politikeren på møtet snudde,  og til slutt ble det enstemmig vedtatt at Bergen Døvesenter skulle få kr 350.000 i støtte!

Jøss! Var det noe feil i søknaden vår, spurte vi Tom. Nei, alt var riktig ifølge kriteriene. Det er bare det at de som mottok søknaden ikke var sikker på om det var riktig å svare ja til søknaden.

Hans-Carl Tveit oppfordret døvesenteret til å invitere nye politikere – etter valget – hit til døvesenteret, vise dem huset og fortelle om aktivitetene her. Likeså oppfordret han oss til å sende dem medlemsbladet Budstikken (som han får fast), for der kan de få med seg alt som skjer.

Skip to content