2016-06-25 Hagefest

I dag fikk vi (Norunn Kalvenes, Rune Anda og tolken Jorunn Hartveit) altså møte Kongen. Ordfører Marte Mjøs Persen presenterte oss, og vi fikk håndhilse på Kong Harald. Rune fortalte ham at hans farfar Kong Haakon VII var gjest i det som i dag er Døves Hus, og om kongerommet. Han fikk med seg fire bilder (de med tekst på, som vises her) + litt historie fra Kong Haakon VIIs besøk i huset i forbindelse med åpning av bergensbanen i november 1909.

Det var en fin stund under hagefesten der ca 300 var invitert.
KH1

Kong Harald smilte da han så dette bildet.
Styret i Bergen Døvesenter peker her på bildet av Kong Haakon VII.

KH2 KH3 KH4

Gamlehaugen, Bergen. Statsminister Christian Michelsen tok den i bruk 1901. De kongelige bor her under besøk i Bergen
Gamlehaugen, Bergen.
Statsminister Christian Michelsen tok den i bruk 1901.
De kongelige bor her under besøk i Bergen

KH6 KH7

Vi smakte på spennende retter fra ulike distrikter i Hordaland.

KH8

Alle gjestene fikk utdelt trefat med logo og tekst som de fikk lov til å ta med seg hjem

KH9 KH10

Norunn og Rune foran symbolet for kongeparets 25 års jubileum. Foto: Jorunn Hartveit.

KH11 KH12

Dronning Sonja, Kronprinsesse Mette Marit, Kronprins Haakon Magnus og Kong Harald lytter til musikk. Bak dem ser vi fylkesmannen, Lars Sponheim.

Det var en fin opplevelse på hagefesten. På mange måter. Gjestene var spredt rundtomkring. Det var også kongefamilien. De hilste på folk hvor de enn gikk, pratet med dem. Og det fine med det var at det ikke var sånn folkestimmel rundt kongefamilien slik man opplever når de kommer på besøk i byene og ellers. Og gjestene lot være å ta selfie med dem (vi ble – over høyttalerne – bedt om ikke å gjøre det). To timer sammen med kongefamilien var jo ikke mye, så “selfie” ville ha tatt mye tid.
Og så var det en rekke kulturinnslag forskjellige plasser i hagen. Morsom var det også at tre personer “dalet ned fra himmelen” med hangglider. En av dem var den kjente idrettskvinnen Kari Traa.
Der var også mange sikkerhetsvakter som “anonymt” fulgte hver kongefamilie. (En av dem var litt ekstra på vakt da jeg hentet ut bilder til Kong Harald.)

Skip to content