2018-02-22 Gråtende hender

Gråtende Hender 828x315 (web)2

Se video

Her kan du bestille billetter til Fana Kulturhus 22. og 23. februar 2018 kl. 19.00

———————————————————————————————————

 Avis-anmeldelser 2. februar 2018:
—————————————————————-

Fædrelandsvennen som gir terningkast 5, skriver blant annet:

“Det er litt underlig å overvære en teaterforestilling skapt for og beregnet for et publikum av døve, og så komme ut i verden etterpå og tenke at dette, denne forestillingen, burde vises for alle elever i videregående skole i hele Norge. Så viktig er den. Og så god er den. Og så effektiv er fortellemåten i tegnspråkteatret når det gjelder å formidle både historie, kunnskap og aller mest følelser.”

Og “… en komplett forestilling, sterk,
bevegende, viktig og nesten helt uten sidestykke i norsk teater. Jeg nøler ikke med å si: Den burde vises for alle elever i videregående skole. Vi har ikke tid og råd til å la være.”

Dagbladet skriver også:
“Faktamengden er massiv, men gjennom tydeligheten om de lange linjene, er «Gråtende hender» også oversiktlig.”

“Stemmeskuespiller Kjersti Fjeldstads dype, rike stemme gjengir tekst som om hun simultanoversetter tegnspråket, i en utforskende, sjokkert tone som matches av uttrykkene i tegnspråkforteller Eitan Zuckermanns alvorlig insisterende ansikt. Tegnspråkskuespillerne Mehlum og Jacobsen bruker sine ansikter og kropper med større livlighet: De representerer menneskeskjebnene, ikke bare til de to eksempelpersonene, men også til de mange andre…”

https://www.fvn.no/k…/i/L05Abq/Livsviktig-historiefortelling og https://www.dagbladet.no/…/grusomhetens-historieti…/69401720
—————————————————————-

Om døve i Hitlers Tyskland

Rasehygiene og ideen om det lytefrie og perfekte mennesket var en del av nazismens ideologi, noe som resulterte i ufattelige redsler og grusomme lidelser for millioner av mennesker. «Gråtende hender» tar opp denne omfattende og, for mange, ukjente del av vår historie.

Tre skuespillere formidler faktiske hendelser på vegne av mange skjebner, ledsaget av dokumentariske projeksjoner. Vi presenterer ikke en oppdiktet historie, for vi ønsker kun å fortelle noe som virkelig har skjedd. I denne sammenheng overgår virkeligheten enhver fantasi.

Materialet i forestillingen kommer fra Teater Manus eget arkiv, som vi har bygd opp over flere år. Vi har blant annet intervjuet døve overlevende fra 2. verdenskrig. Det var sterkt for dem å fortelle, det blir sterkt for oss å formidle, og det kan bli sterkt for deg å være tilstede.

Det viktigste er at vi prøver å forstå:

Hvordan startet det?  Kan det skje igjen? 

Urpremiere på Kilden Teater- og konserthus 1. februar 2018.
Anbefalt aldersgrense: over 13 år

Manus og regi: Bentein Baardson

Bentein Baardson (Regissør) Ipek D. Mehlum (Skuespiller), Ronny Patrick Jacobsen (Skuespiller) Kjersti Fjeldstad (Stemmeskuespiller), Eitan Zuckermann (Skuespiller)

Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk. Våre produksjoner gjøres tilgjengelig med stemmeskuespiller slik at alle, uansett tegnspråkkompetanse, kan nyte Teater Manus forestillinger.

Skip to content