2018-07-25 TTLF 149

149 kan også formidle samtale fra teksttelefon til teksttelefon

149 begge ttlf-veier

Mandag 23. juli 2018 besøkte vi en eldre, døv dame på nærmere 80 år. Hun bor der “ingen skulle tro at noen døve kunne bo”, som hun selv foreslo å si 🙂  – Det er ca 3 kilometer å gå til nærmeste bussholdeplass.

Vi merket oss at det ikke var mobildekning der. Hun selv vil ikke ha mobiltelefon og heller ikke internett / epost. Men hun har teksttelefon som hun kan bruke for å snakke med noen få som fremdeles har gammel teksttelefon. Ellers går det fint å ringe via 149, sa hun.

I går ringte  jeg opp 149, og kom da tilfeldigvis i kontakt med avdelingsleder Rita Granmo. (Jeg intervjuet henne for Døves Tidsskrift 10. desember 1999 i forbindelse med åpning av 1412 nød-teksttelefon-tjenesten i Mo i Rana.)

Jeg forklarte situasjonen for døve som kun har teksttelefon (og ikke data eller mobil), og lurte på om vi kunne prøve å formidle kontakt fra min myMMX teksttelefon på PC via 149 til den døve damens teksttelefon, og omvendt.

Jo, det skulle vi prøve. 149 åpnet en eldre teksttelefon som de har, og ringte den døve damen. Ja, det ble kontakt og 149 formidlet mellom to teksttelefonbrukere 🙂

Rita Granmo sa at 149-formidlerne er informert, og at det er greit at vi andre prøver å ringe døve som kun har eldre teksttelefon, og de formidler samtalen mellom oss.

149

Kanskje noen av dere vil prøve å ringe noen eldre døve som bare har teksttelefon, og ta en koselig sommerprat?

Rune