Lydkunstneren Tarek Atoui besøker Bergen Døvesenter igjen torsdag 25. februar. Under sitt forrige besøk 14. januar presenterte han seg og sitt lydkunstprosjekt for Bergen Assembly 2016. Tarek er opptatt av å utvide vår opplevelse av lyd og musikk, fra et auditivt fokus til en kroppslig opplevelse. I dette arbeidet har han i flere år søkt samarbeid med døve for å kunne benytte den spesialkompetansen døve har på dette feltet.

På møtet 25. februar vil han fortsette presentasjonen, og vi vil få prøve ut noen andre midler for lyd- og musikkopplevelse, i tillegg til sub-packs som vi prøvde sist. Dette blir f.eks. transducer- høttalere og bein-konduktive headsets, som er noen av elementene han benytter i konstruksjonen av helt nye instrumenter som skal kunne spilles og oppleves av både døve og hørende.

Det blir nå utviklet instrumenter flere steder i verden, disse skal brukes i et stort program av konserter, forestillinger, workshops og utstillinger i Bergen i september. Også i Bergen blir det bygget og utviklet slike instrumenter. Tarek samarbeider med elever ved Nordahl Grieg vgs (knutepunktskole for døve) om å utvikle instrumenter. Det er også noen arkitekt- og musikkstudenter og kunstnere i Bergen som jobber med slike prosjekter. En av disse, Kari Telstad Sundet, vil presentere sitt instrumentprosjekt på møtet 25. februar.

I tillegg til lyd- og musikkopplevelser for både døve og hørende, blir det i september en stor utstilling i Sentralbadet i Bergen. Her håper vi også å få til et sosialt møtested, en kafe som kan drives i samarbeid med, eller av, Bergen Døvesenter eller andre grupper. Vi ønsker et treffpunkt for både døve og hørende, der gjestene i tillegg til servering og samvær kan få oppleve foredrag, innlegg, kanskje filmer eller andre innslag. Hva denne midlertidige (1. september til 1. oktober) kaféen kan bli, blir avhengig av dem som vil medvirke.

Vi håper så mange som mulig kan komme, gi innspill til prosjektet og samtale om hvordan dere eventuelt vil delta i dette prosjektet.

Hvis dere vil vite mer om Tarek, planene for utstillingen ”Infinite Ear” eller Bergen Assembly: Se www.bergenassembly.no

(Hvis noen fra Bergen Døvesenter er interessert i å være med på en workshop som Tarek har på Nordahl Grieg under fremtidskonferansen 25. og 26. februar: Send en mail til Tor Steffen Espedal, tor@bergenassembly.no , for å få opplysninger.)

tarek

Del denne artikkelen
Skip to content