Medlemsmøte 2-11-2017 B
Det var over 50 medlemmer tilstede på medlemsmøtet i Bergen Døvesenter torsdag 2. november 2017. De økonomiske tallene fra 50 års jubileum for Døves kulturdager ble lagt fram og vist på storskjerm. Regnskapet er ikke helt ferdig, men det er ikke mye som gjenstår. Utgiftene kom på litt over kr. 3,8 millioner kroner.

De største bidragsytere inntektssiden i tillegg til deltakeravgift og salg var:
ExtraStiftelsen kr. 650.000, Bergen kommune kr. 500.000, Norges Døveforbund kr. 125.000 og Bergen Døvesenter kr. 950.000.

Det ble et konstruktivt møte, ledet av styreleder Helge Herland.

Han fortalte hvor bekymret han, og senterstyret og kulturdagerkomiteens medlemmer var over de store utgiftene. De siste to månedene hadde ikke vært lett. Han tok selvkritikk på at økonomistyringen burde vært bedre og at det ikke var noe mål at døvesenteret skulle bidra med så mye penger.

Medlemmene viste forståelse for at det var mye som skjedde og at mye var nytt i forbindelse med Døves kulturdager. Blant annet var det første gang i kulturdagenes historie at en døveforening reiste til utlandet for å markedsføre kulturdagene, første gang at man hadde så mange profesjonelle døve artister fra utlandet, første gang det var kraftfulle program under kveldsarrangementet som vi opplevde ved Skostredet, og ikke minst første gang kulturdagene fikk besøk av en representant fra kongehuset: Prinsesse Märtha Louise.

Årets kulturdager ble betegnet som det beste i kulturdagenes historie, og den ene etter den andre som var framme på scenen skrøt av arrangementet. Bergenserne følte seg stolte. Men det ble også reist kritikk mot at døvesenteret har brukt for mye av sine egne penger til arrangementet. Pengene er hentet fra foreningens gavekonto og det ble en diskusjon om hvordan midlene på gavekontoen kan bygges opp igjen. En komite ble valgt til å legge fram forslag om dette på årsmøtet.

Del denne artikkelen
Skip to content