2012-06-25 HLFs Verdenskongress

HLFs Verdenskongress i Bergen 25.-28. juni 2012

Kongressens tema “Bedre livskvalitet for hørselshemmede”

Ca 360 personer fra 40 land deltar på kongressen. Fra døveorganisasjoner deltok redaktør Helge Herland og daglig leder Rune Anda. I tillegg var også Charlotte Agerup fra Møller-Trøndelag kompetansesenter med.

Åpningsseremonien varte i nesten en time, fra kl 18 til 19, med sang og musikk samt to taler. Knut Magne Ellingsen, president i HLF Norge, ønsket velkommen. Han ledet kveldens program. Ruth Warick fra Canada, president i IFHOH (HLFs verdensorganisasjon, stiftet i 1977) holdt første tale, og nevnte såvidt forrige verdenskongress i Vancouver 2008. Det er 278 millioner hørselshemmede i verden. Varaordfører Tor Wroldseth fra Bergen kommune ønsket velkommen til Bergen.

Etter åpningsseremonien var det tapas i Grieghallens foaje med sosialt samvær.

Bildene her er fra åpningsseremoni mandag 25. juni 2012 (Foto: RA)