2012-11-26 DeafNation

Bergen har hatt besøk av Joel Barish (44, døv) fra verdensberømte DeafNation 25.-26. november 2012! Se deres hjemmeside her – og Joel Barish sin “No barrierer”-side.
Deres hjemmeside har 50.000 seere fra hele verden. Joel Barish sin Facebook har 5.000 venner.  Styreleder Gunnar Hansen og daglig leder Rune Anda var sammen med ham og hans samboer Tia Baek nesten hele tiden, og kjørte dem rundt i byen søndag og mandag.


Joel Barish profilerer bildene sine slik fra hans reiser rundtomkring i verden. Her fra Fløyen i Bergen. Damen på bildet er hans samboer Tia Baek (37, døv). Foto: Rune Anda.

Joel Barish forteller at hans reiser blir dekket av turistorganisasjoner i ulike land, som et ledd i markedsføring av land og byer. Han tar bilder og film både av byer og natur, samt treffer døve og intervjuer dem. Når det er mange hørende aktører som reiser verden rundt for å reklamere for by og land, og får reise og opphold dekket, hvorfor skal ikke døve gjøre det samme? Ja, DeafNation har inngått avtale med turistorganisasjoner, og de har et godt nettverk over hele verden. Her i Bergen var det Linn Kjos Falkenberg hos www.visitBergen.com vi har hatt kontakt og avtale med i denne saken.
Det er ti år siden DeafNation ble opprettet.

26.11.2012: I dag var vi på besøk hos Signo Dokken der de filmet pakking av frukt og klargjøring for transport til mange mottakere i Bergensområdet. Så en tur innom døvesenteret og så en liten tur i sentrum. Tur med Beffen ble det også. Smak på ulike fiskesorter i Torghallen, filming av tilbereding av kamskjell og fisk hos Cornelia restaurant. Besøk på Bryggen og smale strøker. Lørdag var de i Trondheim. I morgen drar de til Flåm, onsdag til Oslo der de blant annet skal overvære “Jack og bønnestengelen” og “3 men show”, invitert av Teater Manu.

Søndag 25. november besøkte vi pepperkakehuset (som ble åpnet dagen før). Se video fra Pepperkakebyen.

Frode Holgersen forklarer om arbeidet i fruktavdelingen.

Besøk på kontoret til Bergen Døvesenter. Det er ikke hver dag man får besøk av DeafNation på 60 års dagen, - for det var akkurat det Helge Herland fylte den selvsamme dagen!

Joel og Tia var imponert over at Thorbjørn Johan Sander fortsetter å jobbe med døves historie selv om han er 84 år!

På tur med Beffen.

Kamskjell. Tilbereding ble filmet av DeafNation

Rune og Gunnar møtte Joel og Tia i Oslo S (helt tilfeldig) 28. november kl 15.35: