2013-10-03 Seksualitet

Foredrag torsdag 3. oktober 2013 kl 19 v/Gry Kåsa Moriggi:

“Seksualitet” er mer enn bare sex

Moriggi

Bergen Døvesenter hadde besøk av vernepleier/sexolog Gry Kåsa Moriggi torsdag 3. oktober kl 19. Det var møtt fram nesten 70 personer i storsalen. Det ble en veldig fin kveld. Hun var også i dialog med publikum.

Det var mange som hadde ordet og likeså spørsmål til sexologen. Hun svarte som en kyndig fagperson. Hun viste at hun har stor kunnskap rundt temaet. I tillegg til å snakke om ømhet, omfavnelse, kjærtegn, at paret bør snakke med hverandre og mye mer, var hun også inne på orgasme og mye om hva som skjer med kroppen. Også hvor de viktigste punktene i vagina og i penisen er som gir høy nytelse, at kvinnen og mannen oppfordres til å vite hvordan de kan gi hverandre god følelse og fantastisk orgasme. For mennene generelt går det fort over, men kvinnene generelt trenger mer tid, sa hun blant annet. Hun poengterte også at det er individuelt fra person til person av begge kjønn.

Gry Kåsa Moriggi har mer å fortelle. Hun kan svare på mange spørsmål om seksualitet, som også omfavner relasjon til venner, kjærester, samboere, homofile o.a. Vi kan trygt si at hun vil være den ideelle underviser i temaet på ungdomsskoler (døveskole, hørselsklasser o.a.). Hun er døv og bruker tegnspråk (om det behøves, kan hun bruke stemmen også). Dermed oppfordrer vi andre til å invitere henne!