2014-09-19 Kinofilm STAMMEN

«Døvefilm» fra Ukraina – uten lyd og uten tekst! Du kan se filmen på Bergen Kino fra og med 10. april 2015

Skrevet 20/09/2014 av admin

Stammen
Klikk på bildet for å se klipp av filmen (trailer)!

Teksten skrev vi i  september 2014:

Det blir «Bergen Internasjonale Filmfestival» (BIFF) fra 24. september til 1. oktober. Filmen «Stammen» utspiller seg på en internatskole for døve ungdommer. Filmen følger den nye eleven Sergey idet han ønskes velkommen av lærerne og deretter innvies i elevenes skjulte verden av lysskye fritidssysler og organisert kriminalitet. Visningen av «vår» film for mange – før BIFF-uken – skjer tirsdag 23. kl. 16.00 i Magnus Barfot kinosal nr 5. Her tar man en sterkt rabattert pris på kr. 50,- og det er plass til 150 der. Interesserte må hente billetter på Bergen kino. Det er bare å gå i luken fra og med torsdag 18. september kl. 17.00 i Magnus Barfot og si de henter ut til akkurat den forestillingen tirsdag 23. kl. 16.00, og som altså koster kr. 50,-. Vi var 10 medlemmer av Bergen Døvesenter som så filmen sammen med Tor Fosse, lederen for BIFF fredag 19. sept. kl. 15. Filmen var sterk og brutal. Tor Fosse opplyste at «filmen var presentert i Kritikerprogrammet i Cannes, som har en viss prestisje. Filmen vant faktisk det programmet og er blitt hyllet mange steder.» På grunn av noen sterke scener vil vi anbefale aldersgrense på 18 år. Mange døve har sagt at de skal se filmen. Filmen blir også vist på kino onsdag 24. sept. kl. 10.30 og søndag 28. sept. kl. 14.50. Billettene kanbestilles her.

Les om filmen her.

Stammen - omtale

Fredag 19. september 2014 var 10 av Bergen Døvesenters medlemmer og så filmen på USF (Verftet). Tirsdag 23. september var det over 30 som så filmen i Bergen Kino (Magnus Barfot). Bildet under viser ca 20 personer, – og det kom noen flere etterat bildet var tatt.

Stammen-1 Stammen-2

BIFF-sjefen Tor Fosse orienterte om filmen før forestillingen 23. september. Han fortalte at filmen blir vist på norske kinoer etter jul, og han mente at aldersgrensen nødvendigvis må opp til 18 års grense (det står 15 år i kunngjøringen) pga noen sterke scener. Han fortalte også at han og teamet hans har reist rundt i verden og sett mange filmer, og kjøpt en hel mengde med det formål å vise det i Norges største filmfestival: Bergen Internasjonale Filmfestival! Det er 15. gang dette er blitt arrangeret.