2015-04 Til salgs

Ja, riktig, det var aprilspøk 🙂

Se aprilspøk gjennom årene, fra døvesenterets hjemmeside.

Det gamle vaktmesterhuset er til salgs!

Prisantydning: Kr 300.000!

Send ditt bud på e-post til post(a)bgds.no innen kl. 18.00 i dag. DNB vil få alle e-post samlet i kveld. Utlysningen fikk grønt lys i går kveld, men først nå – på morgenen – er det her på hjemmesiden. Klikk på bildet og les mer!

(Første bud kl. 08:45 kr 200.000 – andre bud kl. 09:10 kr 210.000. Men menigheten mener det er altfor lavt.)

STEIKE! Nå (kl. 09:35) slo et medlem til med bud på akkurat kr 300.000! Noen som vil by høyere?)

Nytt bud kl. 11:45:  Kr 350.000!!!

Nå har Døves Menighet et problem! Skal budet fra medlemmer ignoreres? Det er jo allerede kommet bud på kr 350.000, og løftet i dag var å selge til et medlem av BDS/NDF. Ryktet har spredd seg, og det kom inn et bud fra en ansatt i Statoil på Sandsli. Han tilbyr tomten for kr 10 millioner kroner! Huset bryr han seg ikke om. Men budgiveren er ikke medlem! Hva skjer nå…?

Kl. 14:45: Det ser ut til at salget vil gå bra. For at løftet i dag ikke skal brytes, ser det ut til at en av døvesenterets medlemmer kommer med et bud på 10 millioner kroner, som mellom-mann, slik at Statoil kan kjøpe det av ham. Vi venter på hva som nå skjer. Døves Menighet vil – hvis salget går i orden – kunne glede seg over god økonomi de nærmeste årene 🙂

Kl. 19: SOLGT!

OBS! OBS! OBS! Denne skulle vært kunngjort på mandag, men på grunn av noen formaliteter ble det ikke klar før nå. Uheldigvis er det onsdag 1. april i dag, så folk vil tro at det er en spøk. Men det er det IKKE! (Bildene er tatt mandag 30. mars da vi var klar til å kunngjøre det, men måtte altså vente til i dag.)

VM-hus-3

Huset og tomten eies av Døves Menighet / Bergen Døvekirke.

Grunnen til at Døves Menighet ønsker å selge dette gamle huset er fordi de trenger inntekter. Tilskuddet menigheten i Bergen får fra Døvekirkenes Fellesråd (kontor i Oslo) har minket at det ble en utfordring. Da kom tanken på at det lar seg gjøre å selge det gamle vaktmesterhuset (se bildene).

Døves menighet håper å selge huset og tomten (se grensen på bildet over) for minst kr 300.000. I møte mellom Døves Menighet og Bergen Døvesenter, ble vi enige i at døvesenterets medlemmer har førsteretten til å kjøpe eiendommen! Men bare i dag. Fristen for medlemmer å gi bud, går ut kl 18.00 i dag (onsdag). Dukker det opp i dag en (eller flere?) budgiver som er medlem av Bergen Døvesenter, så blir det altså solgt allerede i dag! (OBS! Er du medlem av Norges Døveforbund, vil ditt bud også aksepteres – men da må vi sjekke med NDF om du er medlem.) Bud på Facebook aksepteres ikke, kun e-post (og juridisk gyldig).

Hvis det ikke blir solgt i dag, legges det – fra og med tirsdag 7. april – ut for salg på finn.no og andre medier som DNB fører på det åpne markedet. Og med visning etter påske.

VM-hus-2

Kan noen være interessert i å kjøpe dette fallferdige huset? Kanskje tomten alene er verdt mye mer? Signo Konows Senter og Bergen Døvesenter er interessert i at noe blir gjort. Kanskje det kan bli bygget et hjem for unge døve med tilleggsutfordringer? Kanskje det kan bli et trimstudio der medlemmer i alle aldre kan trene gratis med ulike utstyr når de vil? Den som kjøper eiendommen, kan muligens bli heldig hvis han/hun vil selge videre om en eller to eller fem år. Dette blir spennende!

Men Døves menighet kan ikke vente. De ønsker å selge nå. Derfor er de i gang med salget.

VM-hus-1

Tidligere var det diskusjon om det gamle huset torsdag 17. januar 2013:

https://www.bgds.no/bilder-2/2013-bilder/2013-01-17-gammel-hus/

– og dugnad torsdag 24. januar 2013:

https://www.bgds.no/bilder-2/2013-bilder/2013-01-24-dugnad/

 

 

Skip to content