2016-05-31 Øygarden

Flott båttur for seniorgruppen

Tekst og bilder: Helge Herland

Seniorgruppen hadde tirsdag 31. mai en nydelig tur med den gamle fjordabåten Vestgard i skjærgården rundt Sotra. Tidligere døveprest Asgeir Straume var primus motor for turen og fortjener stor takk. Det samme gjør kona som serverte deilig lapskaus, kaffe og tilbehør. De er venner av veteranskipet som gikk i rute fra Bergen til strileøyene fram til 1979. Så har båten vært litt rundtomkring før veteranlaget kjøpte den tilbake for noen år siden og investert mye i rehabilitering av båten.

DSC_0066

30 seniorer koste seg i det flotte sommerværet i den gamle båten, sammen med et hyggelig mannskap som alle jobber gratis for å holde båten i drift. På øyen Hernar ble det tid til en tur i land for å strekke på beina. Der bor det nå ingen fastboende, men hver vår og sommer strømmer tidligere innbyggere tilbake og fyller opp hus, hytter og naust. De er altså fremdeles avhengig av båttransport, for selv om det er bygget mange broer på Sotra er det fremdeles plasser man bare når med båt. Hernar er et av disse, nærmere storhavet kommer man ikke.

Mange gleder seg allerede til båtturen neste år, kanskje da hele foreningen blir med på tur med Vestgard, for det er plass til mange flere enn de 30 som deltok nå – og både båten, mannskapet og naturen er av førsteklasse.

DSC_0012 DSC_0016 DSC_0034 DSC_0035 DSC_0038 DSC_0041 DSC_0047 DSC_0055 DSC_0056