2017-03-02 Patricio

FROKOST-SEMINAR på Centre on Law & Social Transformation,
Bergen, torsdag 2. mars 2017 kl. 08.30.

Patricio Villanueva-Donoso i samtale med Catalina Vallejo (Los Andes universitet and LawTransform) og Ragnhild Osnes Legreid (BRC)

Patricio 2 mars 2017

Patricio (til venstre) fortalte at han fikk hjelp av Bergen Døvesenter, som førte til at han er kommet dit han er i dag. Til høyre for ham ser vi Catalina Vallejo og Ragnhld snes Legreid, og så ser vi to tegnspråktolker. (Foto: Rune Anda.)

I kunngjøringen lød det følgende (litt google-oversatt fra engelsk):

Patricio Villanueva-Donoso er en 41-år gammel lidenskapelig kokk. Han er utdannet i internasjonal Gastronomisk Produksjonsledelse og har bakgrunn i Systems Engineering. For seks år siden, han mistet han plutselig hørselen på grunn av en sjelden arvelig sykdom. Han måtte gi opp sin jobb som kjøkkensjef på to restauranter i Bergen og falt inn i en dyp depresjon. Senere så han etter arbeid på andre områder som ikke involverte det å kommunisere direkte med folk, men fordi han elsket å jobbe som kokk, følte han seg frustrert og bestemte seg for å finne ulike alternativer. Han nektet en tidlig uførepensjon og tapte mange jobbintervjuer på grunn av sin døvhet, noe som fikk ham til å sende brev til organisasjoner på jakt etter informasjon om tegnspråk og støtte for å videreutvikle sine egenskaper. Etter å ha overvunnet mange sosiale, juridiske og personlige barrierer, jobber han i dag som leder av Catering-avdeling i Signo Dokken AS, hvor han veileder flere døve gjennom tegnspråk. Seminaret vil utforske hans livserfaring og hva det betyr i forbindelse med FNs konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Se også denne siden: http://www.lawtransform.no/event/disability-rights/

Skip to content