NM-inne. fotb.

NM i innendørsfotball for døve Bergen 1.-2. februar 2003

Herrer: BERGEN A BLE NORGESMESTER!4 gull-kandidater (herrer): Oslo A, Hallingdal, Stavanger og Bergen ASemifinale:
Bergen A – Oslo A 2-1
Stavanger – Hallingdal 3-2 (mål på “sudden dead”)Finale:
Bergen A – Stavanger 2-1Resultater:
Herrer:
1.Bergen A
2.Stavanger
3.HallingdalDamer:
1.Trondheim B
2.Trondheim A
3.OsloFair Play-pokalen til Bergen Oldboys (herrer) og Bergen A (damer). 
Toppscorere: Marianne Pilskog (Trondheim B) og Håkon Hetland (Stavanger). 
Beste spillere: Tone Rørstad (Trondheim A) og Marius Garstad (Trondheim A). 
(Vi merket oss at Marius Garstad scoret 3 mål på 1 min. og 21 sek. mot Vind Mjøsa (5.59 min., 6.59 min. og 7.20 min.))Marius (W. Kalvenes Anda) ble matchvinner to ganger: 
1: da han scoret 2-1 målet 4 minutter før slutt mot Oslo A i semifinalen, og
2: da han headet inn 2-1 målet 3 minutter før slutt mot Stavanger i finalen!

FØR NORGE MESTERSKAP

Hele 17 lag var påmeldt til innendørs-NM i fotball for døve ! ! !

Et eksempel til ettertanke for NFI og de andre idrettskretsene?

Det er eieren av hjemmesiden – der debattene også er lagt inn – som spør.

1.-2. februar 2003 er det NM i innendørsfotball for døve i Bergen. Opprinnelig var det påmeldt 17 lag. I ettertid har 2 lag trukket seg, slik at det nå blir 15 lag (10 herrer og 5 damer). Uansett er det veldig mange lag. Christer Orningård og Edvard Rundhaug har gjort en stor og god jobb med forberedelsene. Og de har hele oversikten, og hele kontrollen. (Akkurat som i “gode gamle dager”?) Bergen Døves Idrettsklubb har trykket et flott programhefte med kampoppsett og navn på alle lag og spillere og trenere og lagledere (ca 200 navn tilsammen). Likeså er det skaffet dommere og folk til sekretariatet til samtlige kamper. Og de har ordnet med komite for beste spiller, og jury for tvister/protester. Kampene vil gå i Haukelandshallen lørdag 1. februar fra kl. 09.10 til kl. 16.20 og søndag 2. februar fra kl. 09.00 til kl. 14.40. I programheftet er det trykket en hilsen fra Vidar Sæle, som er leder i Døveutvalget i Norges Fotballforbund. Vi siterer:

Kjære fotballvenner!

Norges Fotballforbund (NFF) overtok formelt totalansvaret i fotball for døve, etter Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund 1. juli 2002.

I NFF har vi opprettet et eget døveutvalg som skal koordinere alle aktiviteter for døvefotballen, som A-landslag, kvinnelandslag, barn/ungdom, døveidrettslag som har fotballag og ikke minst å delta i ulike mesterskap som NM, EM, OL og VM.

Årets innendørs NM i fotball i Bergen 1.-2. februar 2003, er den største Nm som blir gjennomført noensinne. Hele 16 lag er påmeldt! Blant de 16 lag er det 11 herrelag og 5 kvinnelag. Flott, synes vi!

Det er gledelig utvikling for døvefotballen, at flere vil spille fotball og ha det gøy under NM. Den sosiale rammen og samholdet i tegnspråkmiljøet, er viktig for mange!

“Det viktigste er å delta – ikke å vinne” som er motto for OL, og det tror vi gjelder for mange døve fotballspillere!

Vi ønsker alle spillere, ledere og publikum et hyggelig og spennende NM i fotball.

Døveutvalget i NFF ønsker Bergen Døves Idrettsklubb lykke til, med gjennomføringen av Norgesmesterskapet i innendørs fotball.

Vennlig hilsen Døveutvalget NFF
Vidar R. Sæle
leder

Fotball for døve i Norge

En uke før NM i innendørs forball:


Bildet er tatt søndag 26. januar 2003 under Løkkecupen. Begge Bergens herrelag (“Ka sa du? 1” – dvs. Bergen A – og “Ka sa du? 2” – dvs. Bergen B) gikk videre til 1/32 dels finale. Bergen B ble slått ut med 0-1, mens Bergen A vant 3-1 og klarte 1-1 i 1/16 dels finale. Ble slått ut på ekstra omgangen (“sudden death”)