Kan kjøpes og hentes på kontoret i Kalfarveien 79! Kontant eller med kort. Kr 200 for medlemmer. Kr 250 for ikke-medlemmer. Kontortid, se kolonnen til høyre.

hb-1 hb-3 helge-og-bokene

Bildene er fra Bergen Døvesenter 22. sept. 2016.  Salg av boken “10 døve og hørselshemmede forteller” gikk unna som varmt hvetebrød, som det vel heter. Her ser vi studenter fra tegnspråk-/tolkelinjen ved Høgskolen i Bergen + Edvard Rundhaug.

Vi har flere bøker – så hvis du ikke har bestilt, kan du gjøre det nå
(til post(a)bgds.no, og vi tar vare på boken til du kommer og henter.

Den 10. person i boken er Helge Herland. Også hans liv er det verdt å lese om. Boken er på 224 sider. Bestilling sendes til post(a)bgds.noPå baksiden leser en følgende:

  • Dette er en bok der 10 døve og hørselshemmede forteller om sin oppvekst og det å leve uten hørsel eller med svært redusert hørsel.
  • Det er fortsatt lite kunnskap om gruppen i samfunnet. Derfor lever mytene om døve og hørselshemmede fortsatt.
  • Skolerte journalister skriver fremdeles om døvstumme, selv om ordet ble tatt ut av norsk språk så langt tilbake som i 1915, og selv om journalisten som har skrevet denne boka aldri har møtt en døv og stum person.
  • Mange leger hevder at norsk tegnspråk er skadelig for utviklingen av talespråk, med de følger det får for rådville foreldre og deres valg for sine døve og hørselshemmede barn.
  • Boka prøver å formidle at man kan velge både tegnspråk og talespråk, og at man kan leve det gode liv som døv eller hørselshemmet.
  • Døve og hørselshemmede er ikke så veldig spesiell som personer, men for å kunne delta i samfunnet må de ha kommunikasjon der de forstår og blir forstått – for også døve har et ønske om å bli hørt.
Del denne artikkelen
Skip to content