2013-08-28 Hotel Norge

Politisk debatt på Hotel Norge i Bergen onsdag 28. august kl 18.00-21.00. Arrangør: FFO Hordaland og SAFO. Tema: a) Rehabilitering, b) Brukerstyrt personlig assistanse, c) Universell utforming. Til slutt 30 minutter med spørsmål fra salen (Matthias Viktorsson hadde spørsmål ang skrivetolkutdanning, og Rune Anda hadde spørsmål om tilgjengelighet med tolk ved høyskolens studie i utlandet.)

BT: Måtte true med media for å få tolk  Panelet

Fra venstre: AP v/ 2. kandidat Jette Christiansen, KrF v/2. kandidat Astrid Aarhus Byrknes, V v/2. kandidat Åsta Årøen, H v/8. kandidat Charlotte Spurkeland, SV v/4. kandidat Silje Guleng, FrP v/3. kandidat Laila Reiertsen, Rødt v/2.kandidat Synnøve Johannessen og SP v/6. kandidat Jostein Ljones.

Tolking

Publikum

Matti

Matti (leder  HLF Bergen) tok opp spørsmål om skrivetolkutdanning.

Tolkene

Det ble ordnet med 3 tegnspråktolker og 3 skrivetolker i siste liten.

Døve

Runeogmatti

 

Rune Anda (daglig leder i Bergen Døvesenter) og Matthias Viktorsson (leder i HLF Bergen). Foto: Otto Øksnes.

Fra hjemmesiden til Bergen Døvesenter samme dag:

Melding fra Tolketjenesten onsdag 28.august kl. 09.30: “Vi kan bekrefte at vi likevel har klart å skaffe tolker til paneldebatten på Hotel Norge ikveld 28.08.13 kl.18.00-21.00. 3 tegnspråktolker og 3 skrivetolker (den tredje fra Sør-Trøndelag)”

Det er vanskelig å rope “hurra”. Vi er mer bedrøvet enn glad, selv om det var godt det ordnet seg til slutt. Mange har vel strøket oppmøte på Hotel Norge pga mangel på tolk og lagt andre planer isteden. Det spørs om det kommer mange døve/hørselshemmede. Kanskje vi må si hva vi mener, til politikerne i kveld. At dette er uholdbart. Tolketjenesten burde jobbe “overtid” allerede da bestillingen kom i april! Og ikke siste dag før møtet.

BA-nett 27.08.2013 – se også papirversjon av BA 28.08.2013

2013-08-27 BA