2014-09-04 Nils-Christian

Torsdag 4. september 2014 kl. 19.00 hadde vi besøk
av den verdensberømte moteskaperen, Nils-Christian Ihlen-Hansen!

NC-14

Han er tunghørt og har gått på Ila skole i Oslo, blant annet sammen med vårt medlem Tove Oksnes.

Han fortalte om sin utrolige karriere der han jobbet som motedesigner og ble anerkjent i motens verden, også blant berømtheter.

Eksamen

Han jobbet 35 år i Paris. Det er nå lenge siden han laget kjoler etc, for nå har han i mange år undervist studenter som drømte om å bli moteskaper. Bildet over viser tre studenter som hadde designert og laget sine egne kjoler – til ­eksamen. Bildet er fra Bangkok i Thailand, og de hadde Nils-Christian Ihlen-Hansen som sin dyktige lærer! (Bildet er gjengitt med tillatelse av ham.)

NC-9 NC-10 NC-11 NC-12 NC-13

NC-8

 

Nils-Christian og Åge Lauritzen var sammen i Oslo i sine ungdomsdager.

NC-15

Nils-Christian avsluttet foredraget med å tegne denne, og signere! Vi skal ta vare på det!

Det var et foredrag som fascinerte forsamlingen. Han er over 70 år,, men har ikke tenkt å pensjonere seg. Så lenge helsen holder, liker han å undervise i det faget han kan best. Han bor i Oslo (og pendler til Dubai – siden 2009) – og han har undervist over hele verden, blant annet i Kina, Thailand, Brasil og flere andre land.  (Kanskje han kommer tilbake til Bergen neste år? Kanskje han kan undervise noen av våre medlemmer – i drapering? Nils-Christian Ihlen-Hansen Oslo Fashion Week opening 6. feb 2012 Nils-Christian og hunden

 

NC-7

Han har til og med skrevet bok (rik på bilder og illustrasjoner) – med tekst på fransk.