2014-10-09 Paal Richard

Paal-1

Paal Richard Peterson viste dette flotte bildet fra demonstrasjonen utenfor Stortinget lørdag 3. november 2007. Vi demonstrerte med krav om at tegnspråk fikk lik status som andre språk i lovverket. Bildet på lerret er tatt av Stian Giltvedt.

Paal Richard – som er en ihuga Brann-tilhenger – besøkte Bergen Døvesenter torsdag 9. oktober og holdt foredrag om “Døves samfunnsdeltakelse”. Det er mange år siden han har forsket på det. De tallene han har fått fram fra sin undersøkelse den gangen, vil det være interessant å sammenligne med i dag. Mye endrer seg med tiden.

Han fortalte at ca en million nordmenn er aktiv med i Norges Idrettsforbund. Det vil si ca 20 % av landets befolkning. Han sammenlignet med døve borgeres deltagelse i døveorganisasjonens arbeid: Over halvparten den gang var medlemmer av en døveorganisasjon.

Han mente at medlemmer av døveorganisasjoner blant annet er vant til å demonstrere, til å delta i store arrangementer for døve i Norge, så som Døves kulturdager, døvemesterskap og mye annet.

Han var også inne på de daglige vanene, at man før i tiden møttes til sosialt samvær de faste dagene i døveforeningene, men at tiden og den teknologiske utviklingen påvirket folk og endret folkets vaner. Behovet den gangen er ikke det samme som i dag.

Kvelden var både interessant og morsom. Han har det med å fenge forsamlingen 🙂

Samme dag som foredraget, var Paal Richard sammen med teamet fra Teater Manu på befaring i Grieghallen, som et ledd i forberedelsene til Døves kulturdager 7.-9. november 2014.

——–

Paal Richard Peterson er i dag Nyhetsoppleser i NRK, produsent ved Teater Manu og frilanser. Tidligere var han generalsekretær i NDF og seniorrådgiver i FAD. Snart er han ansatt i 100% stilling hos NRK, overtar etter Siri Antonsen (som begynner som tilgjengelighetssjef i NRK).

Paal-2

 

 

 

Fra kunngjøringen:Paal Richard

Skip to content