2016-Gassere på besøk

Har du/dere muligheter til å gi overnattingsplass til to unge døve fra Madagaskar?

To gassere 2016

Det gjelder 11.-15. august, og fra 30. september til 18. april 2017 (rett etter påske).

Høsten 2016 og vinteren/våren 2017 skal Døves menighet, Bergen være praksisplass for to studenter fra Madagaskar, Maholy Yvonne Raharitahina, 23 år og Tahiana Iriantsoa Ramahatanarivo 24 år. De skal være i Bergen fra 30. september 2016 til 17. april 2017. Studentene er med i Det norske Misjonsselskap sitt program Connect som gjennoføres i regi av Hald Internasjonale Senter i Mandal.

Studentene starter oppholdet i Norge allerede 27. juli og vil bli kjent med norske, døve ungdommer på Ungdomsleiren i sommer. Deretter kommer de til Bergen 11. august og blir til 15. august før de skal  til Hald og gå på skole før de kommer til Bergen. For tiden arbeider vi med å lage program for de dagene. På den måten håper vi studentene vil bli kjent med noen av oss før de kommer til praksisperioden. Studieoopholdet avsluttes med noen uker på Hald i april/mai 2017.

Studentene får matpenger og lommepenger fra Hald. Vi håper vi kan få til privat innkvartering, både i august og for månedene med praksis her i Bergen. Vi håper døvemiljøet i Bergen, kan gi studentene minner for livet. Vi får en flott mulighet til å bli kjent med det arbeidet på Madagaskar som både menigheten og døvesenteret støtter på forskjellige måter.

Litt informasjon om studentene:

Maholy Yvonne skriver at hun gjerne vil arbeide med trosopplæring for barn og unge. Ellers liker hun volleyball, å lage gassisk og amerikans mat og hun vil gjerne lære fra seg gassisk dans. Hun ser frem til å få erfaring hun kan dele med andre når hun kommer hjem.

Tahiana Iriantsoa skriver at han liker å mekke biler og spille fotball. Han også liker å lage mat. Hans favoritter er gassisk, kinesisk og fransk mat. Hjemme hjelper han til i kirken etter gudstjenesten. Han vil gjerne arbeide med den typen kirketjeneroppgaver. Han ser frem til å få erfaring han kan dele med andre når han kommer hjem.

For mer informasjon (program eller overnatting), ta kontakt med doves.menighet.bergen@dovekirken.no

Skip to content