2017: Vi må klare å holde Døves Hus på Madagaskar i gang!

Til døveforeningene.                                                  Bergen, 9. januar 2017.

Vi må klare å holde Døves Hus på Madagaskar i gang!

innsamling-madagaskar-227x171
Takknemlige døve på Madagaskar da Døves Hus ble innviet i juli 2012.tusen-takk-fra-madagaskar

Først ønsker jeg at alle foreningene et godt nytt år, og det samme ønske til alle tillitsvalgte og medlemmene!

I årene 2000 til 2011 har Rune Anda stått i spissen for innsamling av penger til Døves Hus på Madagaskar, delvis ved hjelp av Bergen Døvesenter, slik at forbundet har et samlingsted og kan drive sitt arbeid i et hus for og av døve.

Det koster ca.kr. 50.000 pr. år å drifte huset og det gassiske døveforbundet.

Nå er innsamlingskontoen som Rune har styrt nesten tom og han vil ikke selv tigge foreningene eller andre om penger, han liker ikke å mase mer, sier han. Men det går ikke an sier jeg! Resultatet kan bli at Døves Hus på Madagaskar må stenges, og at døveforbundet blir satt mange år tilbake. Derfor denne eposten fra meg.

Vi kan ikke gi opp nå. Vi i Norge har råd til å støtte døve på Madagaskar med de pengene som trengs for at de fortsatt kan ha sitt eget hus. Om noen år må vi tro at døveforbundet vil få tilskudd til driften fra Madagaskars storting, da kan de klare seg selv.

Norad og Atlas alliansen og alle andre sier nei til å støtte Madagaskars Døveforbund, fordi de følger regler som sier de ikke kan gi varig tilskudd til drift av forbund. Bergen Døvesenter vil ikke ha ansvar for å stå ansvarlig for finansieringen, og Norges Døveforbund er ikke klare til å ta over.

Men vi trenger ikke lage mye byråkrati og diskusjoner om dette. Rune Anda sin Madagaskar-konto har eksistert i mange år, og siden september 2012 er det sendt kr 215.000 videre til forbundsleder Dimby og hans gassiske venner. Vi må klare å fortsette med dette.

La Døves Hus på Madagaskar leve! Jeg oppfordrer derfor så mange som mulig til å bidra med litt penger – ingen beløp er for små, til sammen skal det bli nok til å holde liv i interesseorganisasjonen for døve på den store afrikanske øya. Jeg føler ikke jeg maser nå, jeg ber innstendig om at vi kan vise solidaritet med døve i et land som vi i mange år har knyttet nære bånd til på mange områder.

Arbeidet for døve på Madagaskar mottar pengestøtte fra Døvemisjonen i Norge, men kun til døvekirken og døveskolene, ikke til døveorganisasjonen.

Kvitteringer for mottatte beløp blir lagt inn på www.bgds.no høyre kolonne.

Jeg gjør oppmerksom på at dette utspillet ikke kommer fra Norges Døveforbund, men fra meg som privatperson.

Bankkontoen for Døves Hus Madagaskar er 1503.30.31960.

Ta kontakt med meg om dere har spørsmål.

Beste hilsen Helge Herland, Nesttuntræet 21, 5221 Nesttun, mobil 997 99 036. helge.herland@doveforbundet.no

 

Skip to content